dimecres, 19 de març del 2008

GILBERT I SULLIVAN


Això si que reconec, és una proposta arriscada i que no agradara a la majoria... a alguns, em cnsta que si (especialment, al Jordi, que fan mil·lenis que canturreja les cançons del Mikado...)

He recuperat moltes de les obres d'aquests dos clàssics del teatre musical d'opereta, en part, propulsat per les moltes referències que se'ls hi fa a la sèrie de TV de "El Ala Oeste de la Casa Blanca" que m'ha tingut força enganxat, darrerament...

Tenen algunes obres molt xules, la més popular de les quals és segurament el Mikado, que ja sabeu que vam poder veure fa molts anys, representada per Dagoll Dagom i adaptada al català. Al meu parer, són obres prou divertides (imagineu una opereta) però les melodies són molt bones... i s'hi poden veure flaixos que permeten identificar la llavors de moltes altres obres del teatre musical (diria per exemple, que la presentació del Lord executor del Mikado és l'arrel de la presentació d'un altre personatge carismàtic, el taberner pocavergonya dels miserables....)

En fi, per als que no els conegueu, us deixo un petit resum que apareix a wikipedia