dilluns, 24 de novembre del 2008

Emilie Simon


Emilie Simon. Ull! Abans de tot tingueu en compte com s'escriu el prenom d'aquesta Dona en majúscules, que sinó no la trobareu a l'emule. I és que aquesta francesa (que canta tant en anglès com en francès) potser no s'ha fet molt famosa per aquí, però és una altre joia d'aquestes que de vegades no recordes que tens fins que te la tornes a trobar amagada per l'Ipod i recordes com d'enganxat havies estat al primer disc i que l'havies sentit al documental aquell de pinguins tant bo i de cop veus que el seu nou àlbum ha d'estar al caure (abans del 2009)!!! I buaaaaaaaa!!!

Bé, la tia composa, canta de meravella, toca el piano i la guitarra, supervisa personalment els videoclips, és guapa i a sobre, a sobre, és simpàtica, almenys així va ser quan la vaig conèixer personalment a Paris en un concert (per un cop que em puc posar una medalla me la poso, jeje).

Però anem a pams, poso el seu primer videoclip Flowers:


És força inclassificable músicalment, però la veu és molt característica, tan pot anar de nena dolça i innocent (a Desert o Il pleut) com pot acabar cantant "I wanna be your dog" (imperdible), pot fer cançonetes que són com nanes (la magnífica To the dancers in the Rain) i que són les que més èxit han tingut o més electròniques com Song of Storm, Swimming i Dame de Lotus.

I sí, va fer la banda sonora del documental de pinguins tant famós titulat La marxa de l'emperador, amb cançons com Frozen i All is White.

I també molt interessant el Fleurs de Saison, o per a què veiu un directe amb Alica, i el contrast amb Never Fall in Love, o rareses com la col·laboració amb Tricky (un altre que hauriem de tenir per aquí també) o el bootlog que li han fet amb Graines d'Etoiles, (us deixo endevinar amb qui), o el cover de Space Oddity (d'un altre imprescindible).

1 comentari:

Sergio ha dit...

Profe! Profe!!!! me se la respuesta!!!

CON PERRY BLAKE!!!!

=)

veieu com tots els camins porten a Perry Blake o a Antony & The Johnsons? Ni Roma ni òsties!