diumenge, 8 de març del 2009

Dadawa i Sevara Nazarkhan: música centroasiàtica

Doble recomenació. Perquè? Doncs perquè són petits descobriments que potser no es mereixen tota una entrada, però que són interessants, potser ratllant el freakisme: una cantant tibetana i una d'uzbeka.

La música xinesa no m'agrada gaire, i la música tradicional xinesa encara menys... i mira que ho he intentat eh... i que he pssat un bon temps per allà... però no hi ha manera, sempre que sento música tradicional em ve la imatge d'un gat desesperat miolant sense parar. Però hi ha excepcions i Dadawa, el nom artístic de Zhu Zheqin 朱哲琴 n´és una... si no fós que és tibetana... però bé, canta en xinès moltes de les cançons.
Zhu s'ha convertit en una estrella musical, fent gires i guanyant premis a la AsianMTV i últimament s'ha dedicat a viatjar i fer programes de TV de viatges... però és que té una veu que val més que l'escolteu si no és que preferiu llegir el seu blog.

Aquí podeu veure un vídeo d'un dels seus concerts al 2004 amb tot el show que porta, però us deixo amb un vídeo d'Sky Burial, una cançó que posa la pell de gallina.



I ara és el torn de la Sevara Nazarkhan una cantant uzbeka (d'Uzbekistan) que vaig descobrir quan visitava aquelles terres però que des de llavors ha fet moltes coses a nivell internacional. Però de la seva discografía només destacaría el disc Yol Bolsin (on vas?) que recull cançons tradicionals del segles XVI i XVII de l'imperi timurida (actual uzbekistan) i el més actual Sen.





I ja més recentment, como no, s'ha passat una mica al pop:





1 comentari:

Oriol ha dit...

I després diràs que el freakie sóc jo... ;-)