diumenge, 8 de març del 2009

Eleftheria Arvanitaki fusiona amb flamenc.

Eleftheria Arvanitaki ve en concert el pròxim 7 de maig a Barcelona, temps de sobre per aquells que encara no la coneixeu de fer una petita inmersió en la discografía d'aquesta diva de la música grega i ara ja internacional. Encara recordo quan la vaig descobrir gràcies al Trezet y el seu mític programa de Radio3 en un càlid matí de diumenge primaveral...Suposo que molts coneixeu a la Maria Farantouri o al Mikis Theodorakis, clàssics de la música entekhno (cançó artística grega), doncs per aquí va la Eleftheria, que juntament amb la Eleni Vitalli i la Haris Alexiou serien les dives actuals de l'entekhno. I de totes elles l'Eleftheria és la que ha tingut més èxit a l'estat espanyol, on fins i tot li han publicat algun dels àlbums en castellà... i on ara ha publicat el seu últim disc titulat Mírame i que s'acosta al flamenc i canta amb castellà amb un resultat de fusió interessant amb Concha Buika y Javier Limón:



I aquí una altre del disc (Carcel de Oro) en grec:



De més antic aquí teniu un bon video on mostra tot el seu potencial amb aquest single ja clàssic Auvra i aquí ja un videoclip més recent Pare me agkalia kai pame, com aquí, però hi ha molt més d'aquesta cantant de veu grandiosa.

Algunes cançons més recents ja són més pop i no m'agraden tant... però no està malament:





Per aquells interessats en música grega, un bon lloc per on començar és a través de Radio Thalassa, una radio digital de música grega de qualitat. Però ja posats, us deixo algunes altres perles gregues, com són les col·laboracions de Theodorakis i Farantouri... Imagineu-vos estar arrant de platja de bon matí o prop d'un port, etc... extremadament mediterrani.



Zorba, un clàssic entre els clàssics:


I, per cert, l'últim cop que va sonar l'Eleftheria a ICatfm va ser el dijous 11 de setembre de 2008... jejeje... allí queda...

1 comentari:

Oriol ha dit...

Una grandíssima interpret, De moment, no hi he pogut entrar, però amb les teves pistes, espero atinar amb els discs encertats. Un bon post Roger, ideal per als menjadors d'olives (els mediterranis). Per cert, a la darrera cançó del Zorba el Grec... l'orquestra la dirigeix el germà bessó del jaume Sisa??... jeje